AKTUÁLNE


Marek skúsenosti

Aktivity pre deti:To najlepšie pre vaše dieťa

Kam s deťmi, keď sú na škôlku príliš malé?

Marek


Umiestniť dieťa do škôlky nie je vždy jednoduché. Obvyklý vek pre prijatie sú tri roky, no mamičky potrebujú často pomoc aj s mladšími deťmi. Preto sa Andrea Štefaničková rozhodla podať im pomocnú ruku a vytvoriť prostredie na opatrovanie detí už od 8 mesiacov. Individuálna príprava Na umiestnenie detí do škôlky je potrebné splniť nielen vekovú hranicu, ale dieťa musí byť do veľkej miery samostatné, mať základné hygienické návyky, vedieť sa aspoň s pomocou obliecť a obúvať. Malé deti sa pravdaže o seba postarať nevedia a práve preto si Andrea Štefaničková založila súkromné opatrovanie malých detí, v rámci ktorého sa o ne nielen stará, ale učí ich základným veciam, pomáha odučiť od plienok, naučiť obliecť sa, aby papali a pomalými krokmi v takmer rodinnom prostredí ich aklimatizuje aj na kolektív ostatných detí. Odučí od plienok Opatrovanie malých detí má svoje špecifiká. Každé dieťa v takto malom veku potrebuje osobitý prístup a preto Andrea Štefaničková vyberá maximálne 6 – 7 detí, ktorým sa denne venuje. „Vychovať dieťa k základným návykom je nielen príprava na škôlku, ale zároveň veľká pomoc pre rodičov, ktorí sú často zaneprázdnení. Mamičky na materskej môžu napríklad aj pracovať, alebo si oddýchnuť,“ hovorí. Aj preto je opatrovanie dlhodobé. Malé dieťatko vyžaduje láskavý prístup, pokoj, dlhšie mu trvá pochopiť niektoré veci a teda umiestnenie na mesiac, či dva nepomôže, dokonca môže škodiť. Preto je možné na súkromné opatrovanie umiestniť deti minimálne na pol roka. Variabilné možnosti stravovania Čo sa týka stravovania, v rámci pobytu majú deti zabezpečenú stravu vhodnú pre detského stravníka, ale rovnako je možné podávať aj prinesenú stravu. „Je už len na rodičovi, či chce sám variť, alebo sa spoľahne na jedlo u nás. Je domácke, vždy vie, čo sa bude  podávať,“ hovorí Andrea Štefaničková. Pozitívna odozva Opatrovanie detí prebieha v rodinnom dome, čo ešte viac umocňuje rodinnú atmosféru. Vďaka tomu majú aj panelákové deti k dispozícii záhradu a mnoho hier. Deti majú veľa možností ako tráviť čas. Pritom pracovný čas opatrovania je variabilný. Deti možno priniesť od siedmej rána a nechať ich v opatere do 16.30, prípadne podľa dohody. Súkromné opatrovanie je tak vynikajúcou alternatívou pre mamičky, ktoré pracujú, alebo je pre ne zaujímavá pomoc s prípravou detí do materskej školy.

24.08.201637638
Marek skúsenosti

Aktivity pre deti:

Konečne angličtina zábavne. Ako to vyzerá?

Marek


Učiť sa cudzí jazyk je považované za dril a poriadnu námahu, na ktorú má nie každý vlohy. Tohto predsudku sa však treba vzdať čo najrýchlejšie. Mgr. Janka Súkeníková z jazykovej školy SARJA totiž hovorí, že každé dieťa má vlohy na jazyky. Iba treba naň ísť prirodzene. Hravo, so zábavou, tak ako sa učí svoju materinskú reč. Učenie pomocou zvukov a posunkov Jolly Phonics  je názov jedinečného kurzu pre deti v poslednom roku materskej školy až po 5. ročník  základnej školy. Kurz je akreditovaný MŠ SR. Jeho základom je hravá forma, ale zároveň vytvorenie čo najvernejších podmienok na nasávanie cudzieho jazyka prirodzenou formou. Deti sa učia inak ako dospelí a tomu je prispôsobený celý kurz.  „Prostredníctvom jednoduchého zábavného príbehu sa deti sa postupne zoznamujú so všetkými zvukmi anglického jazyka ako aj  s jedným alebo dvoma písmenami, ktoré tento zvuk tvoria. Každý zvuk  sprevádza posunok, ktorý napomáha zábavnému učeniu. Deti s každým zvukom získavajú veľa nových slovíčok. Farebné a veselé príbehy a piesne pomáhajú deťom zapamätať si novú slovnú zásobu rovnako ako zvuky,“ hovorí o metodike vzdelávania Janka Súkeníková. V škole SARJA tak deti dosahujú nadpriemerne dobré výsledky a možno povedať, že jazyk sa im skutočne dostáva do krvi. Pevné základy cudzieho jazyka Základy sú vždy najdôležitejšie. Pre deti, ktoré sa začínajú učiť angličtinu ako svoj druhý jazyk,  je učenie sa prostredníctvom Jolly Phonics  veľmi užitočné, pretože môžu začať čítať a písať v rovnakom čase ako sa učia vyslovovať zreteľne zvuky, ktoré tvoria anglický jazyk. „Akonáhle sa dieťa začne učiť hlásky/zvuky, je schopné ich rozoznať v slovách. Následne sa ich naučí pospájať do slov. Po jednoduchých slovách začína čítať jednoduché príbehy. Postupne deti získavajú pevné základy v čítaní a písaní,“ vysvetľuje úspešnosť metódy Janka Súkeníková. Čím skôr tým lepšie V jazykovej škole SARJA vyšli v ústrety malým deťom, pretože vedia, že dať správne základy cudzieho jazyka čo najskôr, je pre život dieťaťa jedna z najlepších investícií. Čím sme starší, tým naše telo inak prijíma jazyk, ako v čase, keď sa deťom ešte prirodzene tvorí slovná zásoba. Prihlásiť dieťa na cudzí jazyk v skorom veku znamená, že už nikdy pre neho nebude španielskou dedinou, ale svetom hravého poznávania a dorozumievania sa.  

27.10.201519354
Marek skúsenosti

Aktivity pre deti:Starostlivosť o najmenších

Pozitívne príklady starostlivosti o deti v predškolskom veku

Marek


Škôlka, súkromná starostlivosť, zábava, vzdelávanie? To všetko riešia rodičia malých detí, pre ktoré ešte škola nie je povinnou. Preto sme dnes priniesli niekoľko možností, ako deti zabaviť, vzdelať a pripraviť na školský kolektív hravou formou. Príprava na kolektív je dôležitá Jednou z možností, ako pomaly deti „otužovať“ na kolektív je chodiť na začiatku do detského centra ako rodina. Pre tento účel vzniklo Detské centrum TIK – TAK. V článku TIK-TAK – miesto, odkiaľ deti nechcú odísť vysvetľuje  Jana Markotánová  ako sa im podarilo vybudovať priestor, z ktorého deti nechcú odísť. Hry, zábava, dokonca zlepšovanie sa v angličtine a malý kolektív dieťa rýchlo aklimatizujú.  Pri osamostatňovaní dieťaťa a jeho nástupe do škôlky je nesmierne dôležité, aby rodič pevne ustál svoje zásady a držal sa dohody s pedagógom o priebehu adaptačného procesu. Najkritickejšie bývajú ranné odovzdávania dieťaťa do škôlky. Ako postupovať citlivo, ale rázne hovorí práve niekoľko základných rád v článku Ako zvládnuť nástup dieťaťa do jaslí alebo škôlky. Pre deti škôlka nemá byť trest Príkladom pozitívnej škôlky je šARKan. Funguje niečo vyše roka a už za tú krátku dobu okolo seba v Bratislave vytvorila povesť zariadenia, kde deti skutočne vôbec nesmútia za rodičmi. „Cieľom bolo vytvoriť skvelé, radostné prostredie pre malú skupinku detí,“ hovorí Zuzana Ozábalová. Detí má dnes v škôlke päť a všetky do jedného sa ráno obúvajú s radosťou. Ako sa to podarilo a čo všetko ponúka pre deti a akú ústretovosť k rodičom sa dozviete v článku Prečo sa do škôlky šARKan deti tešia? Ďalším zaujímavým zariadením v Bratislave je Detské centrum DC MaxiMax, Poskytuje celoročnú a celodennú starostlivosť deťom vo veku od 2 do 6 rokov a deťom s odloženou školskou dochádzkou. Ich výsadou je množstvo aktivít, no základom je dôraz na tradičnú výchovu a formovanie detí. Formovanie detí je postavené na klasickom spôsobe o ktorom sa viac dozviete v článku Detské centrum s tradičným vzdelávaním „Súčasťou vzdelávacieho programu, ktorý je v súlade s Štátnym vzdelávacím programom, je aj veľa záujmových aktivít, z ktorých si každé dieťa vyberie tú, ktorá ho najviac baví,“ hovorí Miriam Cziborová, riaditeľka centra. Nájsť pre dieťa tú pravú starostlivosť nie je vždy jednoduché, ale vybrať kvalitnú škôlku, alebo detské centrum je ako investícia, ktorá sa vráti pri ich raste a dospievaní.  

30.09.201513189
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:

EmotionBuildings má nový web embu.sk

Domi


Zaujíma vás oblasť fotovoltaiky, túžite po vlastnej solárnej elektrárni alebo chcete len vedieť, na akom princípe solárne panely fungujú? Spoločnosť EmotionBuildings už od roku 2010 stavia fotovoltaické systémy pre rodinné domy a priemysel. Ak hľadáte profesionálnu firmu na návrh a inštaláciu fotovoltaickej elektrárne alebo chcete len vedieť viac o fotovoltaike, pozrite si nový web, ktorý sme pre EmotionBuildings vytvorili.    Váš partner pre fotovoltaické riešenia Samotný proces realizácie fotovoltaickej elektrárne (FVE), nie je náročný, ale prečo by ste to mali absolvovať keď nemusíte? Spoločnosť EmotionBuildings vás prenesie celým procesom od výberu systému, inštalácie až po úspešné spustenie fotovoltaickej elektrárne. Ich prioritou a cieľom je poskytnúť zákazníkom nie len kvalitné solárne systémy, ale i profesionálne poradenstvo a komplexné riešenia od návrhu až po montáž, o čom svedčí už vyše 300 spokojných zákazníkov. A práve so správou referencií im pomáha náš tím zo Zariadim.sk. Pozrite si všetky referencie montáži solárnych panelov od EmotionBuildings.      Možnosti fotovoltaických systémov Fotovoltaika ponúka viacero možností využitia. Výber vhodného systému a jeho správny návrh dokáže znížiť ročné náklady na energiu až o 50%. EmotionBuildings vám ponúka dve riešenia fotovoltických systémov a to On-Grid fotovoltaický systém alebo Hybridný fotovoltaický systém. On-Grid je typ solárneho energetického systému, ktorý je priamo pripojený k elektrickej rozvodnej sieti a zároveň je to i najčastejší spôsob využitia solárnej energie a úspory nákladov za elektrinu v domácnosti. Zistite viac o výhodách On-Grid systému.  Druhým solárnym systémom, ktorý spoločnosť EmotionBuildings ponúka je Hybridný fotovoltaický systém. Tento systém je plnohodnotnou FVE s hybridným striedačom, ktorý kombinuje FV panely a lítiové batérie. Hybridný systém je skvelý spôsob, ako mať svoje napájanie pod kontrolou. Prečítajte si viac o výhodách hybridného systému a jeho využitiu na novej web stránke.  Fotovoltaické komponenty aj riešenia na kľúč Na novom webe embu.sk nájdete ponuku produktov, ktoré obsahujú kompletné zostavy fotovoltaických elektrární na kľúč, ale aj jednotlivé komponenty ako sú batérie fotovoltaických systémov, meniče fotovoltaických systémov, fotovoltické panely a nabíjacie stanice pre elektromobily do domácností i firmy.  Maximálny výkon, vysokú účinnosť a garanciu kvality zabezpečia klientom výhradne špičkové technológie s ktorými EmotionBuildings pracuje. Inšpirujte sa realizáciami fotovoltaických elektrární, ktoré nájdete na webe na podstránke realizácie alebo na našom instagrame.      Projekt Zelená domácnostiam Na Slovensku sa otvára nová kapitola v oblasti obnoviteľných zdrojov energie. Týmto smerom nás vedie projekt Zelená domácnostiam, ktorý sa teraz pripravuje na novú fázu svojho vývoja s radom aktualizácií a nových podmienok. V rámci projektu Zelená domácnostiam budú môcť domácnosti získať príspevok na malé fotovoltické zariadenie s výkonom do 10 kW, ktoré im umožní premeniť slnečnú energiu na elektrinu. Slovensko je na ceste k udržateľnej budúcnosti, pričom projekt Zelená domácnostiam hrá kľúčovú úlohu. Prečítajte si viac o informáciách a novinkách zo sveta fotovoltaických systémov na novo vytvorenom blogu na stránke embu.sk alebo sledujte novinky na FB stránke.  Spoločnosť EmotionBuildings je zároveň spoľahlivým a kľúčovým partnerom Spoločného nákupu v rámci projektu CLEAR-X vďaka čomu sa v roku 2023 v rámci tohto projektu Spoločný nákup zabezpečilo a zrealizovalo viac ako 100 realizácií FVE pre domácnosti na Slovensku. Pozrite si viac o projekte CLEAR-X.    Stále váhate či si vybrať EmotionBuildings na stavbu fotovoltaiky? Neviete, aká fotovoltaická elektráreň, je pre vás najvhodnejšia? Navštívte pobočky v Púchove alebo v Žiline, alebo kontaktujte spoločnosť EmotionBuildings, pretože fotovoltaické panely a systémy inštalujú po celom Slovensku, od Bratislavy až po Košice. Skúste sa poradiť s odborníkmi a staňte sa aj vy energeticky nezávislý.   Potrebuje aj váš web zmenu? Alebo chcete web zmodernizovať a tým zvýšiť povedomie o vašej firme?  Kontaktujte nás a my vám s tým radi pomôžeme.   +421 918 228 898 info@zariadim.sk Seberíniho 1, Bratislava 821 04

28.11.2023634
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:

S okennými fóliami dokážete zabrániť prehrievaniu interiéru a zároveň ochránite vašu prevádzku

Domi


Hľadáte spôsob ako ochrániť váš interiér pred prehrievaním či ušetriť náklady na klimatizáciu? Alebo je pre vás dôležitá bezpečnosť vášho podniku? Okenné fólie budú tou správnou voľbou. Fólie na okná sú vďaka svojim vlastnostiam dlhodobo najvyhľadávanejším prostriedkom. Nielenže majú bezpečnostný charakter ale sú vyhľadávané aj pre svoj zaujímavý dizajn. Exteriérové UV fólie alebo solárne fólie majú rôzne funkcie, okrem toho, že zadržia až 99% UV žiarenia rovnako dokážu chrániť pred poranením v prípade rozbitia skla. Bezpečnostné alebo ochranné fólie ochránia váš majetok a dekoračné fólie budú štýlovým doplnkom. Toto všetko a ešte viac vám dokážu poskytnúť kvalitné fólie na okná od renomovaných výrobcov, ako sú Johnson Window Films, 3M, SunTek či Hexis. Ak chcete viac informácií o samotných fóliach pozrite si webstránku uvfoil.eu od spoločnosti Autofólie Bratislava ktorá je spoľahlivým partnerom ochrany vašich okien budov a áut.    Solárne okenné fólie Solárne okenné fólie môžete použiť v exteriéri aj v interiéri. Tieto fólie pomáhajú vytvoriť v miestnosti príjemnú teplotu a chránia proti oslneniu, UV žiareniu a prestupu tepla aj počas horúcich letných dní. Povrch solárnych fólií je odolný voči poškriabaniu ale zároveň prepúšťa svetlo. Okrem funkcie pasívnej klimatizácie a ochrany zariadenia interiéru vďaka UV filtrom dokážu vhodne vybrané protislnečné fólie na okná zlepšiť dizajn vášho domu či inej budovy. Vybrať si môžete zo širokej škály farebných odtieňov, zrkadlového či nepriehľadného efektu, ktoré vám okrem základných funkcií zaistia aj súkromie doma či v práci. Nechýbajú ani priehľadné bezfarebné fólie, ktoré sú voľným okom neviditeľné, pričom plnia svoje funkcie rovnako ako ostatné typy fólií.        Bezpečnostné a ochranné fólie na okná Ak vlastníte firmu, prevádzku alebo hoc aj malý obchodník, určite je pre vás bezpečnosť vášho podniku na prvom mieste. A práve bezpečnostné fólie sa používajú nato aby ochránili váš majetok, či už pred samotným rozbitím skla alebo vniknutím cudzej osoby. Sklo sa po nalepení bezpečnostnej fólie stáva pevnejšie a odolnejšie voči rozbitiu. Značkové bezpečnostné fólie  Johnson Window Films  sú skvelým riešením. Odolajú aj väčším kameňom a zápalným fľašiam, čo svedčí o kvalite materiálov, z ktorých sú vyrobené. Zároveň sú číre, na skle neviditeľné čím nenarúšajú vzhľad okenných tabúľ. Pri kombinácii so solárnymi fóliami dokážu účinne zabrániť prieniku škodlivých UV lúčov a tepla do interiéru.  Ochranné fólie na okná sú tenšie ako bezpečnostné, a preto slúžia najmä na ochranu osôb pred zranením spôsobeným úlomkami z rozbitého skla. Pri rozbití držia sklo v celku čím chránia osoby pred poranením od sklenených úlomkov.    Dekoračné okenné fólie Dekoračné fólie sú zaujímavým prvkom nielen v domácnosti ale aj vo firemných priestoroch. Dokážu zlepšiť dizajn reprezentačných priestorov opticky ich rozdeliť a vytvoriť súkromie. Ak chcete viac súkromia ideálne fólie sú mliečne fólie, ktoré sú málo priehľadné a ich veľkou výhodou je, že sú vysoko svetlo priepustné. Zo širokej škály dekorov si však môžete vybrať aj také, ktoré dodajú interiéru šmrnc. Avšak zabudnite, že vás ochránia pred slnečným žiarením či rozbitím skla, ide len o fólie, ktoré dodávajú jedinečný vzhľad interiéru. Potrebujete zakryť poškodené panely na budove, prípadne prekryť sklo, kovové časti a zároveň získať nový lesk a farebnosť? Na jednoduché úpravy kovových častí sa používajú wrapové alebo farebné ochranné fólie, ktoré dokážu zakryť aj farebnú odlišnosť po rekonštrukcii budovy. Pozrite ako sa práve takáto úprava podarila na významnom shopping centre v Bratislave, kde sa aplikovala wrapová fólia Avery Dennison SWF Metallic Matte Silver na poškodené panely na streche obchodného domu.     Fólie môžeme rozdeliť nielen podľa použitia ale aj spôsobu aplikácie. Avšak čoraz väčší záujem je o solárne exteriérové fólie. Tie sa lepia na vonkajšiu stranu okien budov. Fólie je možné aplikovať aj do interiéru, čím získate zaujímavý dizajn. Montáž alebo aplikáciá fólií nieje jednoduchá, a tak ak chcete aby výsledný efekt stál za to, nechajte si poradiť od odborníkov zo spoločnosti uvofil.eu - Autofólie Bratislava.     info@autofolie-bratislava.eu +421 948 061 870     Webdesign a obsah nových stránok, pravidelnú správu referencií a SEO služby spoločnosti AB Autofólie Bratislava vytvára tím Zariadim.sk  +421 918 228 898 info@zariadim.sk Seberíniho 1, Bratislava 821 04  

15.11.2023714
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:

Nový web pre akademického maliara Daniela Bidelnicu

Domi


Dokonalé farebné kontrasty, pop - art, ale aj prvky klasickej moderny, také sú diela akademického maliara a umelca Daniela Bidelnicu. Rodák z Nitry, ktorý sa celý život venuje hre farieb, tvarov a techník zbiera inšpirácie ku svojim dielam po celom svete. Následne ich formuje do malieb, premalieb objektov, ale aj tvorbe sôch a konštrukcií, pričom sa vždy snaží o princíp harmónie, pozitívny zmysel a radosť z tvorby.    Web s pozitívnym odkazom Umelecká tvorba Daniela Bidelnicu je postavená na dvoch pilieroch, forme a idei. A preto aj web, ktorý sme s našim tímom zo Zariadim.sk vytvorili, obsahuje pozitívny odkaz a či sa nám to podarilo posúďte sami. Nový web má čitateľom ukázať, že Daniel je nielen vynikajúci umelec s nezameniteľným rukopisom, ale aj vášnivý cestovateľ, priateľ a jedinečná osobnosť. Za svoje pôsobenie získal mnoho kontaktov a stal sa dobrým priateľom mnohých známych osobností, ktorých podpisy tvorí obrovská stena v Bidelnicovom ateliéri. Zaujímavou novinkou na novom webe je podstránka pod názvom výnimočné stretnutia, ktorá obsahuje tie najvýznamnejšie stretnutia so slovenskými i zahraničnými osobnosťami, umelcami a v konečnom dôsledku s ľuďmi, ktorých si chce Daniel Bidelnica pamätať.      Výstavy a publikácie na jednom mieste Niektoré diela Daniela Bidelnicu sú majetkom mnohých galérií, múzeí a inštitúcií a to nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Jednotlivé vývojové etapy tohto umelca sú ovplyvňované zahraničnými cestami, kde na záver svojich pobytov usporadúva autorské výstavy. Záznamy z týchto výstav sme vytvorili na podstránke výstavy a publikácie, tak, aby čitatelia mali všetko na jednom mieste. Ak túžite mať pamiatku aj v inej podobe ako v jeho diele, na výstavách a akciách organizovaných autorom je možné zakúpiť si najnovšiu umeleckú knihu MOJE DNA OBRAZY / MY DNA PICTURES. Bidelnica vníma koncept geometrickej abstrakcie veľmi špecificky, najmä pri abstrakcii štvorcových a kruhových telies, pokračuje inšpirácia planét, s využitím súčasných techník airbrushu, striekaním na podmaľbu a inými technikami moderného umenia aj streetartu. Druhou knihou ŽIVOT PRE UMENIE / LIFE FOR ART autor opisuje a ukazuje na 440 stranách vývoj svojej umeleckej tvorby s poznámkami od jeho umeleckých kolegov. Táto kniha je viac ako iba katalóg obrazov. Ponúka vám jedinečný pohľad na bohatú tvorivosť a rozmanitosť diel Daniela Bidelnicu, a snaží sa vám pomôcť hlbšie pochopiť Bidelnicu ako človeka a umelca. Knihu si môžete zakúpiť online vo vybraných kníhkupectvách.      Samotné diela vrátane diel na predaj si môžete pozrieť na podstránke Obrazy. Okrem obrazov autor tvorí rôzne objekty a sochy, venuje sa premaľbe objektov a masiek, úžitkovej grafike a má za sebou aj mnohé monumentálne realizácie. Autorovu prácu a aktivity nájdete na stránke v médiách.     Čo povedali o Danielovi? V jednom zo svojich rozhovoroch povedal: „Poznám sa asi s celým šoubiznisom,“ čo už teraz nie je žiadna novinka. Ale čo hovoria známe osobnosti a priatelia Daniela Bidelnicu o samotnom autorovi? Prečítajte si rozhovory a príhody očami iných.      Ak vás zaujali diela Daniela Bidelnicu prípadne máte záujem o spoluprácu, kontaktujte samotného autora vyplnením krátkeho formulára.     Ste umelec a nemáte ešte svoj vlastný web? Potrebujete vytvoriť alebo vynoviť pre svoju firmu webovú stránku? Ak ste odpovedali aspoň na jednu otázku správne neváhajte nás kontaktovať. Vytvoríme vám web podľa vašich predstáv a účelu vášho podnikania.   +421 918 228 898 info@zariadim.sk Seberíniho 1, Bratislava 821 04    

09.11.2023755
Pri rozvoji dieťaťa nepodceňujte žiadnu stránku!

Aktivity pre deti:To najlepšie pre vaše dieťa

Pri rozvoji dieťaťa nepodceňujte žiadnu stránku!

Marek


Výchova dieťaťa nie je jednoduchou záležitosťou a preto sa vždy hodí rada odborníka. Základom je už od raného detstva kultivovať a rozvíjať dieťa správnym smerom a nepodceniť žiadnu stránku jeho osobnosti. Aj preto sme dnes vybrali možnosti, ktoré najmä mladším deťom predpripravia vynikajúce predpoklady pre zdravý a správny rozvoj. Ste na materskej, ale chcete pracovať? To je častý problém mnohých mamičiek. Na druhej strane byť dva roky na dieťa sama, je často niekedy únavné. Preto prišla  Andrea Štefaničková s projektom, vďaka ktorému môžete časť formácie dieťaťa už od osem mesiacov zveriť do odborných rúk. Nejde o škôlku, ale o rodinné opatrovanie, v rámci ktorého sa deti odučia od plienok, jesť a istej miere samostatnosti aj adaptácie na kolektív. Viac sa dozviete v článku Kam s deťmi, keď sú na škôlku príliš malé? Najvhodnejší čas na učenie cudzieho jazyka Podľa vedeckých štúdií je to u detí do siedmeho roku života. Následne sa už jazyk učíme inak a komplikovanejšie. Z týchto poznatkov ťažia aj v Detskom centre Vrakuňáčik. Deti od 2,5 roka až do šiestich rokov pripravujú na to, aby angličtinu zvládli prirodzene, hravo, bez bifľovania, ako svoj druhý jazyk. Aj preto dva až tri dni v týždni prebieha všetko v angličtine. Vytvárajú pre deti autentické anglické prostredie, vďaka čomu sa učia jazyk rýchlo, hravo a ako svoj vlastný. Prečítajte si článok Ako na angličtinu u detí hravou formou? Dozviete sa v ňom všetko potrebné o výučbe jazyka prirodzenou metódou, aj kedy je učenie pre dieťa najprirodzenejšie.   Nezabudnite na telesný rozvoj Treba s ním začať čo najskôr. Ak sa má dieťa venovať vytrvalej športovej aktivite, prípadne dosiahnuť vrcholové výsledky, je hranica 6 rokov už prelomová. Na šport je vhodné dať dieťa už pred nástupom do školy, najneskôr v prvom ročníku. Mnoho rodičov totiž dnes popri množstvu krúžkov rozvíjajúcich myslenie a vedomosti zabúda, že šport je nutnou súčasťou detského vývinu. Ideálnym nástrojom na posilnenie svalov, zvýšenie kondície, ale aj prehĺbenie tímového ducha, zdravý vývoj kostí, kĺbov a držania tela. V článku Florbal: Dynamický, zaujímavý a finančne nenáročný šport hovorí  Vladimír Roziak z Klubu Snipers, prečo je florbal ideálny šport pre každého. Je tímový, je dynamický, rýchlo sa rozvíja. Zároveň nepredstavuje extrémnu fyzickú záťaž, tréningy sú dvakrát do týždňa a nie je vôbec drahý. Decká si však pri ňom užijú skvelú zábavu, športové zápolenie aj cestovanie po svete.

24.08.201614698
Ako vybrať opatrovateľku pre naše dieťa?

Rodina:To najlepšie pre vaše dieťa

Ako vybrať opatrovateľku pre naše dieťa?

simonamolcanova


V dnešnej uponáhľanej dobe rodičia nestíhajú prácu aj rodinu a je pre nich nesmierne dôležité zveriť deti do správnych rúk v čase zaneprázdnenosti. To však vôbec nie je jednoduché, aj keď na prvý pohľad sa to tak nemusí zdať. Existuje mnoho súkromných jasličiek či škôlok, tie však majú daný pevný čas fungovania a len ťažko sa vám prispôsobia. Čo robiť v prípade, ak musím odcestovať na víkend na konferenciu a dieťa nemôžem vziať so sebou? S kým moje dieťa ostane, keď musím pracovať dlho do noci? V takýchto prípadoch je lepšou  voľbou óperka. A tu nastupuje na scénu internet, kam vyťukáte slovo OPATROVATEĽKA a už len vyberáte tú správnu. Áno, správna otázka. Ako vyčítam z telefónneho čísla či fotky, že práve táto osoba je pre moju ratolesť tou najlepšou voľbou? Zvoliť si mladú študentku, ktorá má plno energie na hry, alebo uprednostniť staršiu pani so skúsenosťami?  Overená osoba či žena z inzerátu? Alebo dám dieťa do súkromnej škôlky. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov a tiež sme vyspovedali priamo dodávateľov opatrovateľských služieb. V Nórsku majú príslovie, že dobré deti sa vychovávajú samé. Nespoliehajte sa nato, a doprajte im kvalitnú výchovu aj v čase, keď s nimi nemôžete byť.  Nezabúdajte, že v tomto prípade určite neplatí, čím drahšia tým lepšia. ,,Dôležité je, aby opatrovateľka vnímala túto prácu s dieťaťom ako poslanie, aby ju vykonávala s láskou, úctou a rešpektom, nielen ako rýchly a jednoduchý spôsob privyrobenia si. Spoľahlivosť, zodpovednosť, dôveryhodnosť a otvorená komunikácia sú silnými stránkami dobrej a vhodnej opatrovateľky“ vysvetľuje Mgr. Mariana Jurčišinová z MamaTata s.r.o.   Študentka Je už skôr nutnosťou ako výnimkou, že popri štúdiu na vysokej škole mladí ľudia pracujú. Ak sa vám nebude páčiť prvá slečna, vyberiete si druhú či tretiu. Samozrejme, nie je dobré opatrovateľky striedať. Bude najlepšie, ak si najprv spolu sadnete niekde na kávu a nádejnú opatrovateľku vyspovedáte. Medzi najdôležitejšie informácie patrí, aký má vzťah k deťom a či už má s niečím podobným skúsenosť. Ak nie, nič sa nedeje, všetko je raz po prvý krát. V prípade, že pri slove deti sa slečne ježia všetky chlpy na tele, pekne jej poďakujte, kávičku zaplatte a rýchlo na ňu zabudnite. Mať rád deti je síce dôležité, ale ak sú asociáciou k nim peniaze, ani to nie je osoba ktorú hľadáte. Ako povedal Johann Wolfgang von Goethe: ,,Deti milujú toho, kto ich miluje, a kto nemôže milovať, veľmi málo dosiahne pri výchove.“   Nezabudnite sa opýtať či fajčí a aký má vzťah k alkoholu. Dôležité je tiež vedieť, aký vzťah má budúca opérka sama  k sebe, v akej rodine žila a či bude popri štúdiu stíhať byť vám kedykoľvek k dispozícii. Milí rodičia, ak sa vám náhodou nezdá veľmi sympatická ale všetky vaše požiadavky spĺňa, skúste ju najprv predstaviť vášmu dieťaťu kým ju odpíšete. Predsa len ono s ňou bude tráviť najviac času. Nerobte však paniku, ak vaše živé striebro začne plakať a za žiadnych okolností nebude chcieť s cudzou tetou ostať. Ak ste vybrali správne, garantujem vám, že len čo zavriete za sebou dvere plač vymení spokojný smiech. Opýtala som sa pani Obernauerovej z agentúry Happy Kids, akú skúsenosť so študentkami majú oni: ,,V našej agentúre pracujú len študentky a máme s nimi veľmi dobré skúsenosti. Väčšina sú študentky Pedagogickej fakulty, ale nie je to u nás podmienka. Na skúsenostiach s opatrovaním však veľmi záleží. Nikdy by som neprijala niekoho kto nemá skúsenosti, len s argumentom, že má rád deti a má mladšieho súrodenca. Starostlivosť o rodinného príslušníka je celkom iná ako starostlivosť o cudzie dieťa. Taktiež dbám na to, aby opatrovateľky chodili k deťom takého veku, s akým majú skúsenosti, preto sa nestáva, že by som opatrovateľku, ktorá má skúsenosti s deťmi od 3rokov poslala k malému bábätku.“                                                                                                                                  Staršia pani alias ,,babička“ Ak patríte medzi vnúčatá, ktoré boli rozmaznávané parenými buchtami či haluškami od starej mami, prirodzene budete chcieť niečo podobné pre svoje dieťa. Kľudne ho môžete zveriť svojej mame, svokre alebo dokonca vašej starej mame. Môže sa stať, že z nejakého dôvodu to nebude možné ale stále je tu riešenie nájsť náhradnú babičku. Zhrňme si výhody, ktoré nám starší človek prináša. Veľa toho prežil, má mnoho skúseností a pravdepodobne už pár detí aj odchoval.  Aj tu je potrebné pani podrobne vyspovedať, aby sa nestalo, že vaše zlatíčko zveríte osamotenej a zatrpknutej osobe, ktorá to všetko dokonale maskuje perníkovou chalúpkou.  Starší ľudia vedia byť  veľmi vďační   a hlavne majú veľa času, ktorý málokedy vedia vyplniť. Vyzdvihla by som pozitívum, že ich kuchárske schopnosti sú väčšinou na väčšej úrovni oproti študentkám. Mamička na materskej Dobrou alternatívou môže byť aj mamička na materskej, pretože máte istotu, že skúsenosti s deťmi jednoznačne má. Výhodou je, že vaše dieťa bude v kolektíve a naučí sa ako vychádzať s druhými deťmi.  Nevýhodou, že keď ochorie jeho kamarát môže nakaziť aj vaše dieťa. Predpokladám, že žena s dieťaťom uprednostní, ak jej to vaše dopravíte k nej domov. Čo môže byť aj výhoda, len sa treba určite na jej bývanie  najskôr pozrieť. Ak stráži viac  detí naraz, je otázna organizácia kedy a čo deti jedia, kde sa hrajú a či chodia prípadne aj von. Možno by som vám odporučila uprednostniť matku so starším dieťatkom.                                                                                  Kolektív detí – súkromná škôlka Súkromné škôlky sú síce drahšie ako štátne, ale majú pozitívum, že sú vďaka pár eurom navyše časovo flexibilnejšie. Na deti čaká presný denný harmonogram s pestrou stravou, plno hračiek ktoré spĺňajú normy EU, čisté prostredie a možno aj nejaká predškolská príprava. Vyzdvihla by som veľké plus kolektívu, kde sa dieťa naučí komunikovať s inými deťmi, deliť sa o hračky či presadiť si svoje. Aspoň sa naučí ako sa vo svete nestratiť a podľa Márii Kulichovej, vedúcej Detských jaslí, je kolektívna výchova jedna z najdôležitejších foriem výchovy najmä od batolivého veku dieťaťa. Pretože to, čo si deti navzájom odovzdávajú pri vzájomných kontaktoch, im nedokáže dať nikto iný. Kolektívna výchova je jedna z najdôležitejších foriem výchovy najmä od batolivého veku dieťaťa, lebo to,čo si deti navzájom odovzdávajú pri vzájomných kontaktoch medzi sebou, im nedokáže dať nik iný.

09.12.201319744

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Pozitívne príklady starostlivosti o deti v predškolskom veku

Aktivity pre deti:Starostlivosť o najmenších

Pozitívne príklady starostlivosti o deti v predškolskom veku

Marek Aktivity pre deti


Umiestniť dieťa do škôlky nie je vždy jednoduché. Obvyklý vek pre prijatie sú tri roky, no mamičky potrebujú často pomoc aj s mladšími deťmi. Preto sa Andrea Štefaničková rozhodla podať im pomocnú ruku a vytvoriť prostredie na opatrovanie detí už od 8 mesiacov. Individuálna príprava Na umiestnenie detí do škôlky je potrebné splniť nielen vekovú hranicu, ale dieťa musí byť do veľkej miery samostatné, mať základné hygienické návyky, vedieť sa aspoň s pomocou obliecť a obúvať. Malé deti sa pravdaže o seba postarať nevedia a práve preto si Andrea Štefaničková založila súkromné opatrovanie malých detí, v rámci ktorého sa o ne nielen stará, ale učí ich základným veciam, pomáha odučiť od plienok, naučiť obliecť sa, aby papali a pomalými krokmi v takmer rodinnom prostredí ich aklimatizuje aj na kolektív ostatných detí. Odučí od plienok Opatrovanie malých detí má svoje špecifiká. Každé dieťa v takto malom veku potrebuje osobitý prístup a preto Andrea Štefaničková vyberá maximálne 6 – 7 detí, ktorým sa denne venuje. „Vychovať dieťa k základným návykom je nielen príprava na škôlku, ale zároveň veľká pomoc pre rodičov, ktorí sú často zaneprázdnení. Mamičky na materskej môžu napríklad aj pracovať, alebo si oddýchnuť,“ hovorí. Aj preto je opatrovanie dlhodobé. Malé dieťatko vyžaduje láskavý prístup, pokoj, dlhšie mu trvá pochopiť niektoré veci a teda umiestnenie na mesiac, či dva nepomôže, dokonca môže škodiť. Preto je možné na súkromné opatrovanie umiestniť deti minimálne na pol roka. Variabilné možnosti stravovania Čo sa týka stravovania, v rámci pobytu majú deti zabezpečenú stravu vhodnú pre detského stravníka, ale rovnako je možné podávať aj prinesenú stravu. „Je už len na rodičovi, či chce sám variť, alebo sa spoľahne na jedlo u nás. Je domácke, vždy vie, čo sa bude  podávať,“ hovorí Andrea Štefaničková. Pozitívna odozva Opatrovanie detí prebieha v rodinnom dome, čo ešte viac umocňuje rodinnú atmosféru. Vďaka tomu majú aj panelákové deti k dispozícii záhradu a mnoho hier. Deti majú veľa možností ako tráviť čas. Pritom pracovný čas opatrovania je variabilný. Deti možno priniesť od siedmej rána a nechať ich v opatere do 16.30, prípadne podľa dohody. Súkromné opatrovanie je tak vynikajúcou alternatívou pre mamičky, ktoré pracujú, alebo je pre ne zaujímavá pomoc s prípravou detí do materskej školy.

30.09.201513189

Šport ako cesta k plnohodnotnému životu

Aktivity pre deti:Športová výchova detí

Šport ako cesta k plnohodnotnému životu

Marek Aktivity pre deti


Umiestniť dieťa do škôlky nie je vždy jednoduché. Obvyklý vek pre prijatie sú tri roky, no mamičky potrebujú často pomoc aj s mladšími deťmi. Preto sa Andrea Štefaničková rozhodla podať im pomocnú ruku a vytvoriť prostredie na opatrovanie detí už od 8 mesiacov. Individuálna príprava Na umiestnenie detí do škôlky je potrebné splniť nielen vekovú hranicu, ale dieťa musí byť do veľkej miery samostatné, mať základné hygienické návyky, vedieť sa aspoň s pomocou obliecť a obúvať. Malé deti sa pravdaže o seba postarať nevedia a práve preto si Andrea Štefaničková založila súkromné opatrovanie malých detí, v rámci ktorého sa o ne nielen stará, ale učí ich základným veciam, pomáha odučiť od plienok, naučiť obliecť sa, aby papali a pomalými krokmi v takmer rodinnom prostredí ich aklimatizuje aj na kolektív ostatných detí. Odučí od plienok Opatrovanie malých detí má svoje špecifiká. Každé dieťa v takto malom veku potrebuje osobitý prístup a preto Andrea Štefaničková vyberá maximálne 6 – 7 detí, ktorým sa denne venuje. „Vychovať dieťa k základným návykom je nielen príprava na škôlku, ale zároveň veľká pomoc pre rodičov, ktorí sú často zaneprázdnení. Mamičky na materskej môžu napríklad aj pracovať, alebo si oddýchnuť,“ hovorí. Aj preto je opatrovanie dlhodobé. Malé dieťatko vyžaduje láskavý prístup, pokoj, dlhšie mu trvá pochopiť niektoré veci a teda umiestnenie na mesiac, či dva nepomôže, dokonca môže škodiť. Preto je možné na súkromné opatrovanie umiestniť deti minimálne na pol roka. Variabilné možnosti stravovania Čo sa týka stravovania, v rámci pobytu majú deti zabezpečenú stravu vhodnú pre detského stravníka, ale rovnako je možné podávať aj prinesenú stravu. „Je už len na rodičovi, či chce sám variť, alebo sa spoľahne na jedlo u nás. Je domácke, vždy vie, čo sa bude  podávať,“ hovorí Andrea Štefaničková. Pozitívna odozva Opatrovanie detí prebieha v rodinnom dome, čo ešte viac umocňuje rodinnú atmosféru. Vďaka tomu majú aj panelákové deti k dispozícii záhradu a mnoho hier. Deti majú veľa možností ako tráviť čas. Pritom pracovný čas opatrovania je variabilný. Deti možno priniesť od siedmej rána a nechať ich v opatere do 16.30, prípadne podľa dohody. Súkromné opatrovanie je tak vynikajúcou alternatívou pre mamičky, ktoré pracujú, alebo je pre ne zaujímavá pomoc s prípravou detí do materskej školy.

21.08.201510713


Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím